STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 9:37

Japonska centralna banka tokrat brez sprememb denarne politike

Japonska centralna banka Bank of Japan na tokratnem zasedanju ni spreminjala svojih izjemno nizkih obrestnih mer, ki jih je pretekli mesec zvišala prvič v zadnjih 17 letih. Prav tako ni nakazala, da bi v prihodnje lahko prišlo do novega dviga.

svet kultura 9:34

Umrl dobitnik zlate palme Laurent Cantet

Umrl je francoski režiser Laurent Cantet, ki je leta 2008 za dramski film Razred prejel zlato palmo na festivalu v Cannesu. Umrl je v četrtek, star 63 let, je sporočila njegova agentka. Trenutno je pripravljal film z naslovom L'apprenti, za katerega je bilo predvideno, da bi luč sveta ugledal prihodnje leto, poročajo tuje tiskovne agencije.

gospodarstvo 9:33

Unior zahtevno leto zaključil z nižjim dobičkom

Skupina Unior je lani ustvarila dobrih 294 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 2,3 odstotka več kot leto prej. Zaradi višjih stroškov financiranja in nižjih rezultatov pridruženih družb je skupina leto končala s polovico nižjim čistim dobičkom, znašal je 4,9 milijona evrov, kaže danes objavljeno revidirano letno poročilo.

gospodarstvo 9:30

SDH ob 10-letnici o vlogi pri upravljanju državnega premoženja

Mineva deset let od formalne ustanovitve Slovenskega državnega holdinga (SDH). V tem času so izplačila dividend družb v njegovem upravljanju znašala 2,1 milijarde evrov, SDH pa je prodal za 1,5 milijarde evrov kapitalskih naložb. Donosnost portfelja je bila skozi leta različna, najvišja je bila lani, so ob obletnici sporočili iz SDH.