STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 10:52

Obramba v pritožbi zahteva znižanje zaporne kazni za obtoženega umora v Brestanici

Višje sodišče je opravilo pritožbeno sejo v primeru Franca Šterbana iz Brestanice, ki ga obtožnica bremeni umora žene. Obramba predlaga ponovljeno sojenje in znižanje dosojene 15-letne zaporne kazni, kar med drugim utemeljuje s postopkovnimi kršitvami, slabim zdravjem obtoženca kot tudi z vprašanjem, ali se je bil obtoženi sposoben braniti.

gospodarstvo 10:48

Prihodek od prodaje storitev februarja nižji

Prihodek od prodaje storitev je bil februarja za 3,3 odstotka nižji kot januarja, na letni ravni pa je bil padec 1,1-odstoten, so danes sporočili s statističnega urada. Tako na mesečni kot na letni ravni je bil največji upad v poslovanju z nepremičninami.

gospodarstvo 10:47

Anketna brezposelnost marca nižja

Mesečna stopnja anketne brezposelnosti je bila marca 3,1-odstotna, kar je bilo za 0,1 odstotne točke manj kot v februarju in za 0,6 odstotne točke manj kot v marcu 2023, je objavil statistični urad.

Slovenija 10:45

Po dolenjski avtocesti tuja voznika z 220 in 195 kilometri na uro

Policisti novomeške policijske uprave so v četrtek obravnavali tuja voznika, ki sta konkretno prekoračila dovoljeno hitrost na avtocesti. Prvi se je na Obrežju vozil z 220 kilometri na uro, že pred tem pa je hitrost prekoračil tudi na Gorenjskem, drugi pa je na območju Čateža ob Savi vozil s 195 kilometri na uro.

gospodarstvo 10:34

Airbus v četrtletju na račun večje prodaje z višjim dobičkom

Evropski proizvajalec letal Airbus je v prvem letošnjem četrtletju ustvaril 12,8 milijarde evrov prihodkov, kar je devet odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček je ob povečanju števila dobavljenih letal in povečani proizvodnji zrasel za 28 odstotkov na 595 milijonov evrov.

Slovenija 10:30

Izredna seja DZ o parlamentarni preiskavi glede Gen-I in Star Solar 6. maja

Izredna seja DZ, ki jo zahteva SDS in na kateri bodo poslanke in poslanci obravnavali zahtevo državnega sveta za ustanovitev preiskovalne komisije o poslovanju podjetij Gen-I in Star Solar ter financiranju stranke Gibanje Svoboda, bo 6. maja z začetkom ob 13. uri, je sklenil kolegij predsednice DZ.