STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 8:37

V Gruziji 20.000 protestnikov proti spornemu zakonu o tujih agentih

V Gruziji se je v nedeljo okoli 20.000 ljudi zbralo na shodu, na katerem so pozvali vlado, naj umakne sporen predlog zakona o tujih agentih, ki bi po zgledu ruske zakonodaje omejil delovanje iz tujine financiranih medijskih in nevladnih organizacij. Tudi v EU opozarjajo, da bi zakon lahko spodkopal pot Tbilisija v povezavo.

za uredništva pregled tiska 8:27

Dnevnik o posvetovalnih referendumih (29. 4.)

Anže Lebinger v komentarju Referendumske kalkulacije piše o referendumih, ki bodo potekali istočasno z evropskimi volitvami. V SDS in NSi pravijo, da namerava vladna koalicija s časovno umestitvijo referendumov to vsebino zlorabiti za mobilizacijo volivcev za evropske volitve. Ironija je, da politično zlorabo referendumov očita trenutna opozicija.

gospodarstvo 8:24

Azijske borze v zelenem

Indeksi na borzah v Aziji so se danes večinoma obarvali zeleno. Vlagatelji so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP optimistični v pričakovanju odločitev ameriške centralne banke Federal Reserve, ki bi lahko ta teden razkrila podrobnosti glede morebitnega znižanja ključne obrestne mere.

zanimivosti 8:21

Mačko pomotoma v vrnjenem paketu poslali v Kalifornijo

Družina iz ameriške zvezne države Utah je znova našla svojo pogrešano mačko, potem ko so jo v začetku meseca v vrnjenem paketu pomotoma poslali več sto kilometrov daleč v Kalifornijo. Mačko Galeano je nato rešil zaposleni pri podjetju Amazon, ki je skoraj teden dni po izginotju sprejel vrnjen paket, poroča britanski BBC.

šport 8:01

Mark Daigneault izbran za trenerja leta v ligi NBA

Trener Oklahoma City Thunder Mark Daigneault je po izboru športnih novinarjev iz ZDA in Kanade trener leta v severnoameriški ligi NBA. Drugo mesto je osvojil trener Orlando Magic Jamahl Mosley, tretje pa trener Minnesote Timberwolves Chris Finch.

svet 8:00

Notranji ministri EU v Belgiji o izvajanju migracijskega pakta

Notranji ministri držav članic EU, med njimi slovenski minister Boštjan Poklukar, bodo danes in v torek v belgijskem Gentu razpravljali o izvajanju evropskega migracijskega pakta, ki bo predvidoma sredi maja dokončno potrjen. Začetek izvajanja prve celovite evropske zakonodaje na področju migracij in azila je sicer predviden za sredino leta 2026.