STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 5:00

Zaradi del ta teden več nočnih zapor dela Dunajske ceste

Zaradi gradnje viadukta nad Dunajsko cesto v Ljubljani bo del te prometnice tudi ta teden v nočnem času večkrat zaprt, so sporočili z ljubljanske občine. Prva zapora odseka med Vilharjevo cesto in Trgom OF bo nocoj med 21. in 5. uro.

gospodarstvo 5:00

Še zadnji dan za ugovor zoper izračun dohodnine

Na Finančni upravi RS (Furs) samo še danes čakajo morebitne ugovore na informativne izračune dohodnine za leto 2023, ki so jih konec marca poslali nekaj manj kot enemu milijonu zavezancem. Te morajo vložiti tisti, ki se s prejetim izračunom ne strinjajo - če so podatki pomanjkljivi ali nepravilni oz. je davčna obveznost ugotovljena napačno.

Slovenija 5:00

SDS in NSi z zahtevo za ustavno presojo in zadržanje dveh referendumov

SDS in NSi bosta v skladu z napovedmi danes vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o posvetovalnih referendumih glede pomoči pri prostovoljnem končanju življenja in rabe konoplje s predlogom za začasno zadržanje do končne odločitve. To bi lahko vplivalo na datum njune izvedbe, ki je sicer predviden skupaj z evropskimi volitvami 9. junija.

šport 0:27

Clippers izenačili serijo z Dallasom na 2:2

Košarkarji Dallas Mavericks so izgubili četrto tekmo prvega kroga končnice lige NBA, kar pomeni, da je serija na štiri zmage proti LA Clippers izenačena na 2:2. Gostje so bili v Teksasu boljši s 116:111.