STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

zanimivosti 8:21

Mačko pomotoma v vrnjenem paketu poslali v Kalifornijo

Družina iz ameriške zvezne države Utah je znova našla svojo pogrešano mačko, potem ko so jo v začetku meseca v vrnjenem paketu pomotoma poslali več sto kilometrov daleč v Kalifornijo. Mačko Galeano je nato rešil zaposleni pri podjetju Amazon, ki je skoraj teden dni po izginotju sprejel vrnjen paket, poroča britanski BBC.

šport 8:01

Mark Daigneault izbran za trenerja leta v ligi NBA

Trener Oklahoma City Thunder Mark Daigneault je po izboru športnih novinarjev iz ZDA in Kanade trener leta v severnoameriški ligi NBA. Drugo mesto je osvojil trener Orlando Magic Jamahl Mosley, tretje pa trener Minnesote Timberwolves Chris Finch.

svet 8:00

Notranji ministri EU v Belgiji o izvajanju migracijskega pakta

Notranji ministri držav članic EU, med njimi slovenski minister Boštjan Poklukar, bodo danes in v torek v belgijskem Gentu razpravljali o izvajanju evropskega migracijskega pakta, ki bo predvidoma sredi maja dokončno potrjen. Začetek izvajanja prve celovite evropske zakonodaje na področju migracij in azila je sicer predviden za sredino leta 2026.

kultura 7:54

V Postojni zaživel umetniški atelje

Slikar, grafik in risar Leon Zuodar od septembra ustvarja v novem ateljeju na Tržaški cesti 27 v Postojni, ki ga je prejšnji petek odprl tudi javnosti in mimoidočim. Z mlajšim kolegom Miho Majesom, ki zaključuje magistrski študij grafike, sta predstavila Majesov prvi zinovski projekt Economy Klasse in skupno grafično sodelovanje Back II Back.

gospodarstvo 7:50

Za osrednji del nadgradnje ljubljanske železniške postaje ponovno dve ponudbi

Na drugo javno naročilo direkcije za infrastrukturo za izbor izvajalca gradnje nove železniške postaje v Ljubljani sta tudi tokrat prispeli dve ponudbi. Nižjo v višini nekaj manj kot 247 milijonov evrov je oddal konzorcij z družbo SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana na čelu. Družba VOC Objekti bi dela opravila za 259,6 milijona evrov.

svet 7:46

Bela hiša po več sto aretacijah poziva k mirnim protestom na univerzah

Bela hiša je v nedeljo vztrajala, da morajo propalestinski protesti, ki so v zadnjih tednih zajeli ameriške univerze, ostati mirni. Protesti so znova potekali tudi ta konec tedna, ko je policija na štirih univerzah skupno pridržala 275 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 7:30

Kuralt: Vsakič je super v soju žarometov

Kaja Kajzer in Andreja Leški sta konec tedna na evropskem prvenstvu v judu osvojili kolajni in potrdili tudi visoke ambicije na olimpijskih igrah v Parizu. Obe sta varovanki trenerja Luke Kuralta pri ljubljanskem Bežigradu, ki je priznal, da je imel že pred odhodom na EP visoka pričakovanja pri obeh.