STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

vreme 9:12

Vreme: Danes bo oblačnost naraščala

Dopoldne se bo povsod po državi postopno pooblačilo, popoldne se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte začele pojavljati predvsem v zahodnih in južnih krajih, zvečer pa tudi drugod. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

gospodarstvo 9:06

Starbucks v prvem četrtletju pod pričakovanji

Ameriška veriga kavarn Starbucks je v prvem letošnjem četrtletju utrpela padec prihodkov in dobička, kar je razočaralo analitike. Družba je ob tem znižala napoved poslovanja za celotno letošnje leto, poročajo tuje tiskovne agencije.

gospodarstvo 9:02

Amazon s četrtletnim dobičkom in prihodki presegel pričakovanja

Ameriški spletni trgovec Amazon je v prvem letošnjem četrtletju glede na enako obdobje lani prihodke povečal za 13 odstotkov na 143,31 milijarde dolarjev, čisti dobiček pa je narasel na 10,43 milijarde dolarjev oziroma 98 centov na delnico, je sinoči po koncu borznega trgovanja sporočila družba.

svet 8:50

Po zrušitvi avtoceste na Kitajskem najmanj 19 mrtvih

V zrušenju dela avtoceste v kitajski provinci Guangdong na jugu države je danes umrlo najmanj 19 ljudi, so poročali kitajski mediji. Še 30 ljudi so prepeljali na zdravljenje v bolnišnice, poročajo tuje tiskovne agencije.

šport 8:43

Hokejisti Colorada in Caroline v drugem krogu končnice

Sinoči so bile v severnoameriški hokejski ligi NHL odigrane štiri tekme. S šestimi doseženimi zadetki sta bili najučinkovitejši moštvi Carolina Hurricanes in Colorado Avalanche, ki sta v peti tekmi proti New York Islandersom in Winnipeg Jetsom dosegli četrto zmago ter si s tem zagotovili pot v četrtfinale končnice.