STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

20:00 - Prvomajsko kresovanje v Tržiču

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

za uredništva pregled tiska 20:25

Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (30. 4.)

Tuje tiskovne agencije so danes med drugim povzele poročanje STA o tem, da španski ponudnik dostave hrane in drugih izdelkov na dom Glovo z 10. majem zapušča slovenski trg. Pisale so tudi o tem, da 1. maja Evropska unija zaznamuje 20. obletnico pridružitve desetih držav, tudi Slovenije.

šport 20:23

Bojan Bogdanović zaradi poškodbe končal sezono

Hrvaški košarkar Bojan Bogdanović je zaradi poškodbe gležnja zaključil sezono. Že v sredo ga čaka operacija, kar pomeni, da tudi ne bo mogel igrati za hrvaško reprezentanco na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Pireju.

svet 19:53

Guterres znova pozval Izrael, naj ne izvede ofenzive na Rafo

Izraelski napad na Rafo bi pomenil nevzdržno eskalacijo, umrlo bi na tisoče civilistov, več sto tisoč pa bi jih bilo prisiljenih bežati, je danes sporočil generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres. Izrael je vnovič pozval, naj obsežnejše vojaške operacije v mestu na skrajnem jugu Gaze ne izvede.

Slovenija gospodarstvo 19:24

FJK želi dodatne informacije o drugem tiru

Dežela Furlanija-Julijska krajina (FJK) želi prek italijanskega ministrstva za okolje od Slovenije pridobiti dodatna pojasnila glede ukrepov za zaščito okolja in krajine ob gradnji drugega železniškega tira med Koprom in Divačo, poročata italijanska tiskovna agencija Ansa in Primorski dnevnik. Med drugim jo skrbi območje doline Glinščice.

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče na dolenjski avtocesti pred Višnjo Goro proti Novemu mestu zaprt prehitevalni pas. Nastal je zastoj z zamudo 15 minut.