STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 0:30

Na Giru danes na vrsti prvi od dveh kronometrov

Na dirki po Italiji bodo kolesarji danes vozili prvi od dveh kronometrov letošnje preizkušnje. Etapa v dolžini 40,6 km se bo začela v Folignu in končala v Perugii, trasa pa je sprva ravninska, na zadnjih 10 kilometrih pa sledi vzpon, ki bo odločal o najboljših. Vodilni na dirki Tadej Pogačar bo startal kot zadnji ob 16.24.

Slovenija 0:30

Vladna stran bo sindikatom predstavila predlog za dvig plač direktorjev v javnem sektorju

V okviru pogajanj o prenovi plačnega sistema v javnem sektorju in odpravi plačnih nesorazmerij bo danes, po slabem mesecu dni, znova srečanje na krovni ravni. Pregledali bodo, kako so v vmesnem času potekala stebrna pogajanja in usklajevanja po delovnih skupinah. Vladna stran pa bo predstavila predlog uvrstitev plač direktorjev v javnem sektorju.

Slovenija 0:30

Kandidature za evropske volitve mogoče vložiti še danes

Stranke in liste, ki nameravajo nastopiti na junijskih evropskih volitvah, lahko kandidature vložijo še danes do polnoči. Kandidatne liste za volitve devetih poslancev iz Slovenije v Evropski parlament je doslej vložilo devet strank, v treh pa so napovedali, da bodo to storili danes.

svet kultura 9.5.2024 23:49

V Malmöju drugi polfinale 68. pesmi Evrovizije, Izrael v sobotnem finalu

V švedskem Malmöju je nocoj potekal drugi polfinale 68. tekmovanja za pesem Evrovizije. Že popoldne se je v središču mesta zbrala množica protestnikov v znak podpore Palestini in proti nastopu izraelske predstavnice Eden Golan na tem glasbenem tekmovanju. Slednja se je s pesmijo Hurricane uvrstila v sobotni finale.

šport 9.5.2024 23:07

Italijansko-nemški finale evropske lige

Nogometaši Atalante in Bayerja iz Leverkusna so se uvrstili v finale evropske lige. Italijani so na povratni polfinalni tekmi doma premagali Marseille s 3:0, Bayer pa je igral 2:2 z Romo. Finale bo 22. maja v Dublinu.