STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

zanimivosti 12:32

Tropska hiša bogatejša za novo leglo ogrožene vrste opic

V Tropski hiši v Celju se je skotilo novo leglo beloglavčka, vrste opic, ki je v naravi skoraj izumrla, zato so jo med letoma 2008 in 2012 uvrstili na listo 25 najbolj ogroženih primatov na svetu. Po ocenah strokovnjakov v naravi živi le še okrog 6000 beloglavčkov, med njimi pa jih je le 2000 reproduktivnih, so sporočili iz Tropske hiše.

promet 12:01

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče zaprt prehitevalni pas na pomurski avtocesti med počivališčem Lormanje in Lenartom proti Mariboru.

gospodarstvo 11:55

AAG in Anima obsojata odločbo za odstrel medvedov

Mednarodni okoljski center Alpe Adria Green (AAG) in Društvo za dobrobit živali Anima obsojata odločbo ministrstva za naravne vire in prostor, ki dovoljuje odstrel 176 medvedov iz narave. "Potrebujemo rešitve, ki bodo omogočile uravnavanje populacije medvedov brez kvotnega odstrela in turističnega lova na medvede," so zapisali.

šport 11:48

Znani termini tekem slovenskih rokometnih reprezentanc na OI

Organizatorji olimpijskih iger v Parizu so določili termine tekem rokometnih turnirjev v moški in ženski konkurenci, je sporočila Rokometna zveza Slovenije (RZS). Del slovenske odprave v Parizu bosta tudi rokometni zasedbi. Moška izbrana vrsta bo na OI nastopila četrtič, ženska pa prvič.

svet 11:45

V izraelskih napadih na Rafo več mrtvih

V novih izraelskih napadih na mesto Rafa na jugu Gaze je po navedbah tamkajšnjih oblasti umrlo najmanj 27 Palestincev. Medtem je v Kairu prispela delegacija palestinskega islamističnega gibanja Hamas, ki naj bi danes sporočila svoj odgovor glede predloga za prekinitev ognja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

gospodarstvo 11:38

Ljubljanska borza: SBI TOP dopoldne v plusu

Indeks SBI TOP je v dopoldanskem delu trgovanja pridobil 0,43 odstotka. V plus so ga potisnile Krkine delnice, ki se dražijo za 1,2 odstotka. Promet je skromen, vlagateljem pa so zaenkrat najbolj zanimive delnice NLB in Luke Koper.

svet 11:36

Liberties v poročilu opozarja na ustrahovanje in nadzor nad novinarji v EU

Nevladna organizacija Civil Liberties Union for Europe (Liberties) v svojem najnovejšem poročilu o svobodi medijev za 2023 ugotavlja, da se novinarji v Evropi še naprej soočajo z grožnjami in ustrahovanjem ter so marsikje tarča nadzora. Glede Slovenije poročilo omenja koncentracijo medijskega lastništva in vprašanje financiranja RTV Slovenija.