STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 6:45

V ZDA v divjanju tornadov najmanj pet mrtvih

V divjanju izjemno velikega števila tornadov, ki so prizadeli zvezne države v osrednjem delu ZDA, je umrlo najmanj pet ljudi, so v nedeljo sporočile lokalne oblasti. Najhuje je bilo v Oklahomi, od koder poročajo o štirih smrtnih žrtvah.

Slovenija 6:41

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 76 prometnih nesreč, od tega 15 nesreč z lahkimi poškodbami in tri s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 51 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

svet kultura 6:00

Dudamel ponudil vpogled v prihajajoči mandat pri Newyorških filharmonikih

Dirigent Gustavo Dudamel je minuli teden vodil spomladanski gala koncert Newyorških filharmonikov in po poročanju francoske tiskovne agencije AFP nakazal, kakšna je njegova vizija vodenja najstarejšega ameriškega orkestra, ki ga bo prevzel v sezoni 2026/27. Takrat bo po 17 sezonah zapustil svoje delovno mesto pri Losangeleški filharmoniji.

kultura 6:00

John Zorn z New Masada Quartetom v CD

V Cankarjev dom (CD) se nocoj vrača ameriški skladatelj, dirigent, producent in saksofonist John Zorn. Na odru Gallusove dvorane bo nastopil z New Masada Quartetom, ki ga je ustanovil leta 2019 in se ga je prijel sloves najbolj vznemirljivega ansambla, v katerem Zorn deluje. Koncert bo ob 20. uri.