STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

20:00 - Prvomajsko kresovanje v Tržiču

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

Slovenija gospodarstvo 19:24

FJK želi dodatne informacije o drugem tiru

Dežela Furlanija-Julijska krajina (FJK) želi prek italijanskega ministrstva za okolje od Slovenije pridobiti dodatna pojasnila glede ukrepov za zaščito okolja in krajine ob gradnji drugega železniškega tira med Koprom in Divačo, poročata italijanska tiskovna agencija Ansa in Primorski dnevnik. Med drugim jo skrbi območje doline Glinščice.

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče na dolenjski avtocesti pred Višnjo Goro proti Novemu mestu zaprt prehitevalni pas. Nastal je zastoj z zamudo 15 minut.

svet 18:50

Blinken v Amanu pozval h krepitvi dostav pomoči v Gazo

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je danes v Amanu pozval k podvojitvi prizadevanj za dostavo pomoči v Gazo in pohvalil "izjemno delo", ki ga na tem področju opravljajo Združeni narodi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V Jordaniji se je sicer Blinken sestal s kraljem Abdulahom II. in zunanjim ministrom Ajmanom Safadijem.

Slovenija 18:31

Pri vožnji s kajakom na reki Savi poškodovan otrok

Pri vožnji s kajakom na reki Savi Dolinki v občini Bled se je poškodoval otrok. Po neuradnih podatkih STA je njegovo življenje ogroženo. Po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje so kajakaša iz vode potegnili blejski potapljači in gasilci ter ga oživljali do prihoda reševalcev. Blejski policisti so kraj zavarovali in opravljajo ogled.

šport 18:30

Bujak tik za najboljšo deseterico na dirki po Španiji

Slovenska kolesarka Eugenia Bujak (UAE Team ADQ) je v tretji etapi dirke po Španiji zasedla 11. mesto. Na trasi med Luceno del Cidom in Teruelom (130,2 km) je bila pričakovano najboljša Nizozemka Marianne Vos (Visma-Lease a Bike).

svet 18:28

Stranka piva napovedala kandidaturo na volitvah v Avstriji

Avstrijski rock glasbenik in politik Dominik Wlazny je danes sporočil, da bo na jesenskih parlamentarnih volitvah v Avstriji kandidiral s svojo levo liberalno Stranko piva. Wlazny, ki je znan tudi pod umetniškim imenom Marco Pogo, je kot kandidat na predsedniških volitvah leta 2022 povzročil razburjenje, ko je prejel več kot osem odstotkov glasov.