STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 8:11

Gradnja kolesarske steze Celje-Žalec gre proti koncu

Gradnja 10,8 kilometra dolge kolesarske steze Celje-Žalec gre proti koncu. Kot so za STA povedali na žalski občini, je dokončanje del predvideno do konca junija, ko bodo novo povezavo predali v uporabo. Vrednost del znaša 4,47 milijona evrov, od tega je žalska občina preko dogovora za razvoj regij namenila 1,6 milijona evrov.

gospodarstvo 8:04

Zveza potrošnikov opozarja na nujnost rednega vzdrževanja toplotnih črpalk

Toplotne črpalke so se v zadnjih letih uveljavile kot najbolj priljubljen nov način ogrevanja gospodinjstev v hišah. V Zvezi potrošnikov Slovenije pri tem opozarjajo, da sta za njihovo brezhibno delovanje in dolgo življenjsko dobo nujna redna vzdrževanje in servis, ki ga je priporočljivo opraviti ob koncu kurilne sezone ali pred začetkom nove.

promet 8:00

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem proti Kopru zaradi okvare vozila zaprt počasni pas. Pred Logatcem na prehitevalnem pasu promet ovira predmet.

svet 7:50

EU VOLITVE: Odzivanje EU na bližnjevzhodno krizo v znamenju razhajanj med članicami

EU je odziv na napetosti na Bližnjem vzhodu gradila na poudarjanju pravice Izraela do obrambe in hkratnem pozivanju k spoštovanju mednarodnega in humanitarnega prava. Izdatno je tudi podprla Palestince s pomočjo, a njena vloga in vpliv na diplomatska prizadevanja sta se izkazala za omejena. K temu so svoje prispevala razhajanja med članicami.

svet 7:50

EU VOLITVE: Zahodni Balkan bližje, a še vedno daleč od EU

Vojna v Ukrajini oziroma strah pred destabilizacijo Zahodnega Balkana je EU dal nov zagon širjenju v regijo, a nobena od držav še ni blizu vstopa v unijo. Med šesterico držav Zahodnega Balkana je najbližje članstvu Črna gora, najdlje pa Kosovo. Pomemben premik se je zgodil marca, ko je zeleno luč za začetek pristopnih pogajanj dobila BiH.

šport 7:43

Lin Kovačič zmagal na predsednikovem pokalu v Estoniji

V Talinu v Estoniji je potekala zadnja tekma svetovnega pokala v tekvondoju pred evropskim prvenstvom, ki bo čez dober teden v Beogradu. Slovenski reprezentanti so na predsednikovem pokalu Evrope osvojili štiri medalje, zlat je bil Lin Kovačič, so sporočili iz krovne slovenske zveze. Domen Molj, Ivan Trajković in Patrik Divković so bili bronasti.

Slovenija 7:40

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 78 prometnih nesreč, od tega 12 nesreč z lahkimi poškodbami in štiri s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 75 kršitev javnega reda in miru ter 58 kaznivih dejanj.