STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 18:28

Stranka piva napovedala kandidaturo na volitvah v Avstriji

Avstrijski rock glasbenik in politik Dominik Wlazny je danes sporočil, da bo na jesenskih parlamentarnih volitvah v Avstriji kandidiral s svojo levo liberalno Stranko piva. Wlazny, ki je znan tudi pod umetniškim imenom Marco Pogo, je kot kandidat na predsedniških volitvah leta 2022 povzročil razburjenje, ko je prejel več kot osem odstotkov glasov.

gospodarstvo 18:13

Evropske borze s padci, navzdol tudi nafta in evro

Trgovanje na pomembnejših borzah v Evropi je danes minilo v znamenju padcev indeksov. Vlagatelji po poročanju tujih tiskovnih agencij v odsotnosti pomembnejših novic niso našli pravega razloga za optimizem. Pocenila sta se tudi nafta in evro.

svet 18:03

Ekvador po mnenju Mehike z vdorom na njeno veleposlaništvo prekoračil mejo

Ekvadorske oblasti so z vdorom na mehiško veleposlaništvo v Quitu prekoračile mejo mednarodnega prava in ustvarile nevaren precedens v diplomatskih odnosih, je danes na Meddržavnem sodišču (ICJ) povedal mehiški predstavnik Alejandro Celorio Alcantara. Mehika je namreč zaradi vdora proti južnoameriški državi vložila tožbo na ICJ.

Slovenija svet 17:36

Schallenberg o 20. obletnici širitve EU kot mejniku evropskega povezovanja

Avstrijski zunanji minister Alexander Schallenberg je ob 20. obletnici širitve EU na deset držav, tudi na Slovenijo, dejal, da je bila ta širitev mejnik za Avstrijo in EU, ki je prispevala k stabilnosti in blaginji v Evropi. Z njo se je odprlo novo poglavje v zgodbi o uspehu evropskega povezovanja, je dejal v današnji izjavi.

Slovenija 17:29

Pri vožnji s kajakom na reki Savi poškodovan otrok

Pri vožnji s kajakom na reki Savi se je poškodoval otrok, po neuradnih podatkih STA je njegovo življenje ogroženo. Blejski policisti so bili o dogodku obveščeni okoli 12. ure, kraj pa so zavarovali in opravljajo ogled. O dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

svet 16:58

Policija prekinila propalestinski protest na pariški Sorboni

Francoska policija je v ponedeljek prekinila še en propalestinski protest študentov. Ti so ustavitev izraelskega bombardiranja Gaze tokrat zahtevali na pariški Sorboni, eni najbolj znanih univerz v državi. Zaradi enakih protestov je podobno prestižna univerza Sciences Po medtem ostala brez financiranja iz proračuna pariške regije.