STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija svet 17:36

Schallenberg o 20. obletnici širitve EU kot mejniku evropskega povezovanja

Avstrijski zunanji minister Alexander Schallenberg je ob 20. obletnici širitve EU na deset držav, tudi na Slovenijo, dejal, da je bila ta širitev mejnik za Avstrijo in EU, ki je prispevala k stabilnosti in blaginji v Evropi. Z njo se je odprlo novo poglavje v zgodbi o uspehu evropskega povezovanja, je dejal v današnji izjavi.

Slovenija 17:29

Pri vožnji s kajakom na reki Savi poškodovan otrok

Pri vožnji s kajakom na reki Savi se je poškodoval otrok, po neuradnih podatkih STA je njegovo življenje ogroženo. Blejski policisti so bili o dogodku obveščeni okoli 12. ure, kraj pa so zavarovali in opravljajo ogled. O dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

svet 16:58

Policija prekinila propalestinski protest na pariški Sorboni

Francoska policija je v ponedeljek prekinila še en propalestinski protest študentov. Ti so ustavitev izraelskega bombardiranja Gaze tokrat zahtevali na pariški Sorboni, eni najbolj znanih univerz v državi. Zaradi enakih protestov je podobno prestižna univerza Sciences Po medtem ostala brez financiranja iz proračuna pariške regije.

vreme 16:47

Vreme: Ponoči bo pretežno jasno

Ponoči bo pretežno jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. Jutranje temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

svet 16:43

Blinken v Amanu pozval h krepitvi dostav pomoči v Gazo

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je danes v Amanu pozval k podvojitvi prizadevanj za dostavo pomoči v Gazo in pohvalil "izjemno delo", ki ga na tem področju opravljajo Združeni narodi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V Jordaniji se je sicer Blinken sestal s kraljem Abdulahom II. in zunanjim ministrom Ajmanom Safadijem.