STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 7:06

Los Angeles Lakers do prve zmage proti Denverju, OKC do prednosti 3:0

Košarkarji Los Angeles Lakers so ponoči v konferenčnem četrtfinalu zahodne konference v severnoameriški ligi NBA doma s 119:108 premagali Denver Nuggets in dosegli prvo zmago v seriji na štiri zmage, v kateri zdaj Denver vodi s 3:1. Oklahoma City Thunder je po visoki zmagi s 106:85 nad New Orleans Pelicans prednost v zmagah povišala na 3:0.

kultura 6:00

Koprodukcija Gledališča Ane Monroe na gostovanje po več državah

Mednarodna koprodukcijska predstava 40-60, ki sta jo ustvarila umetniški vodja Gledališča Ane Monro Goro Osojnik in umetniški vodja srbskega združenja Cirkusfera Milan Manić, se odpravlja na mednarodno turnejo. Po četrtkovi uprizoritvi v Ljubljani se danes seli v Budimpešto, pozneje pa bo gostovala še v Srbiji, Romuniji in na Hrvaškem.

Slovenija 5:00

Ob svetovnem dnevu varnosti pri delu pozivi k upoštevanju podnebnih sprememb

Mednarodna organizacija dela (ILO) je za geslo današnjega svetovnega dneva varnosti in zdravja pri delu izbrala Podnebne spremembe ter varnost in zdravje pri delu. Vse več ekstremnih vremenskih pojavov in segrevanje ozračja namreč pomembno vplivajo na delavce. V Sloveniji pa svobodni sindikati pozivajo pristojne k sprejetju ustreznih predpisov.